Сучасна автоматизо
Головна » 2013 » Листопад » 27
Петро Яцик (7 липня 1921 – 8 листопада 2001) – канадський підприємець українського походження (нар. с. Верхнє Синьовидне Сколівського району на Львівщині), меценат і філантроп, відомий своїм внеском у фінансування українознавства на Заході та в Україні. Фундатор Міжнародного благодійного фонду «Ліга українських меценатів», який офіційно і послідовно підтримував проведення Міжнародного конкурсу з української мови ім.Петра Яцика не лише в Україні, але й поза її межами (за останні роки кількість учасників конкурсу склала 5 млн.осіб з-понад 20 країн світу). Серед вагомих проектів, профінансованих Петром Яциком:  Український науковий інститут Гарвардського університету, Енциклопедія українознавства, Міжнародний конкурс знавців української мови, Канадський інститут українських студій.

... Читати далі »
Переглядів: 1493 | Додав: Іван | Дата: 27.11.2013 | Коментарі (0)

Тривалий час проблема насильства в сімʼї вважалася прерогативою усталених звичаїв і традицій і залишалася поза сферою правового регулювання. Лише в січні 2001 року було прийнято Закон України "Про попередження насильства в сім'ї".
В рамках Всеукраїнської акції „16 днів проти насильства”, яка підтримується міжнародною спільнотою та з нагоди проголошення Загальної Декларації прав людини, студенти-волонтери Дубенського медичного коледжу 27 листопада провели презентаційний лекторій „Стоп насильству у сімʼї” для старшокласників НВК „школи-гімназії” та ЗНЗ №1 міста Дубно.
Акція була проведена за підтримки і сприяння Кобилянської Ольги Орестівни – начальника відділу з питань сімʼї і молоді управління освіти та Войцещук Олени Вікторівни – провідного спеціаліста управління.
Одним із завдань, що ставили перед собою студенти , було привернення уваги до проблем щодо подол ... Читати далі »
Переглядів: 1231 | Додав: Іван | Дата: 27.11.2013 | Коментарі (0)