Сучасна автоматизо
Головна » 2014 » Березень » 14 » Конференція
12:07
Конференція
    Щовесни, коли тануть сніги, коли  рястом та пролісками вкривається земля, Україна і світ вшановують пам’ять  Т.Г. Шевченка. Бо немає в країні більш шанованого імені, ніж Шевченко. Саме усвідомленням світової величі і була пройнята регіональна студентська   науково-теоретична  конференція „Шевченкове слово у віках не старіє”, яка проходила 5 березня 2014 року в Дубенському замку. Організатором конференції виступив Дубенський медичний коледж.
     В гості до майбутніх медиків завітала  завідувач літературного  музею Уласа Самчука в м. Рівне  Нагорна Інна Євгенівна з  розповіддю про проект пам’ятника Т.Г. Шевченка для Дубна. Студенти Новоград-Волинського медичного коледжу розповіли про малюнки Кобзаря  на медичну тематику  та портрети і автопортрети в творчості Шевченка. Виступи були проілюстровані змістовними слайдами.
     Науково-теоретичні проекти студентів Кременецького  медичного училища імені Арсена Річинського  спиралися на краєзнавчий матеріал про перебування Шевченка на Кременеччині та Дубенщини. Роботи супроводжувалися різноманітними фотографіями.
     Всіх гостей міста організатори запросили на екскурсію Дубенським замком.
     Хочеться вірити, що і сьогодні, в рік свого 200-річного ювілею, і в роки наступні, Шевченко виступатиме духовним будівничим нашої держави. Тому обов’язок всіх українців усвідомити його пророцтва і перестороги, стати небайдужим до долі України, пам’ятати, що її доля залежить від кожного з нас.

Переглядів: 983 | Додав: Іван | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]