Сучасна автоматизо
Головна » 2014 » Грудень » 1 » Регіональна конференція неврологів Рівненської області
09:15
Регіональна конференція неврологів Рівненської області

            У кінці листопада 2014 р.на базі ВКНЗ "Дубенський медичний коледж" відбулася регіональна конференція неврологів Рівненської області «Інсульт. До і після»  ( Сучасні підходи до лікування мозкового інсульту та судинно-мозкових захворювань).

            На конференцію були запрошені доцент кафедри психіатрії Львівського національного медичного університету ім.Д.Галицького, к.м.н. Долішня Надія Іванівна, старший ординатор Львівської обласної клінічної лікарні Федоришин Людмила Вікторівна. У роботі конференції взяли участь районні неврологи Рівненської області.

            Коло питань, яке обговорювалося у  ході конференції, викликало інтерес не тільки у неврологів, але й у фахівців інших спеціальностей-психіатрів, сімейних лікарів, офтальмологів,терапевтів.

           Головний невролог УОЗ Рівненської ОДА, заслужений лікар України Гринчук Анатолій Дем’янович наголосив на проблемних питаннях,які стоять сьогодні перед неврологами щодо діагностики, лікування судинно-мозкової патології та їх ускладнень.

        Учасників конференції привітали директор ВКНЗ "Дубенський медичний коледж" Рівненської обласної  ради, к.м.н Надія Венгрин та головний лікар КЗ "Дубенська ЦРЛ" Віктор Порицький.                                                           

     Слухачі  з особливим  зацікавленням сприйняли інформацію Л.В. Федоришин про діагностику  та лікування інсульту на ранніх стадіях з різною локалізацією. З  метою професійного впровадження всі присутні  ознайомилися з доповіддю клінічного ординатора про нові підходи до оцінювання важкості деменції, яка базується на сучасних світових наукових досягненнях.

       Доцент  Н. І. Долішня  у своєму виступі розповіла про поширення розладів психіки у пацієнтів  в практиці лікаря-невролога, зокрема депресивних станів в післяінсультному періоді. У  роботі конференції взяли участь Вашинюк Олександр  Леонтійович - головний лікар медичного центру "Реавіта" м.Рівне, який ознайомив присутніх з роботою центру та питаннями післяінсультної  реабілітації, та  представники фармацевтичної компанії «ЕВЕР Нейро Фарма».

             Відповіді на питання, які виникали  у ході обговорення матеріалів доповідей, допоможуть у роботі лікарям – неврологам та представникам інших  суміжних спеціальностей. Отримана  під час конференції інформація сприятиме якісній роботі по діагностиці, лікуванню  пацієнтів з судинно-мозковою патологією та профілактиці післяінсультних ускладнень. Спілкування  учасників  зустрічі проходило  в теплій  товариській атмосфері.

Підготувала лікар-невролог КЗ « Дубенська ЦРЛ» Кирилюк В. М.

Переглядів: 2291 | Додав: Іван | Теги: Дубенський медичний коледж, невролоія, конференція | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]