Сучасна автоматизо
Головна » 2013 » Листопад » 27 » Ти маєш право на життя без насильства
12:43
Ти маєш право на життя без насильства
Тривалий час проблема насильства в сімʼї вважалася прерогативою усталених звичаїв і традицій і залишалася поза сферою правового регулювання. Лише в січні 2001 року було прийнято Закон України "Про попередження насильства в сім'ї".
В рамках Всеукраїнської акції „16 днів проти насильства”, яка підтримується міжнародною спільнотою та з нагоди проголошення Загальної Декларації прав людини, студенти-волонтери Дубенського медичного коледжу 27 листопада провели презентаційний лекторій „Стоп насильству у сімʼї” для старшокласників НВК „школи-гімназії” та ЗНЗ №1 міста Дубно.
Акція була проведена за підтримки і сприяння Кобилянської Ольги Орестівни – начальника відділу з питань сімʼї і молоді управління освіти та Войцещук Олени Вікторівни – провідного спеціаліста управління.
Одним із завдань, що ставили перед собою студенти , було привернення уваги до проблем щодо подолання насильства в сімʼї та підвищення рівня обізнаності молоді про можливі форми жорстокого поводження з людиною. Адже насилля – це будь-які навмисні дії , що завдають шкоди фізичному, психічному, моральному здоровʼю та порушують закон. Це система поведінки, а не окремі випадки.
Кожен із нас зʼявляється  у цей світ, щоб бути щасливим. Можливість реалізувати свої здібності , прагнення і робить наше життя повноцінним і щасливим. Щоб кожен зміг займатися тим, до чого лежить душа, ми  повинні мати можливість навчатися, відпочивати, отримувати цікаву роботу, створити у майбутньому щасливу сімʼю.
Коли у сім’ї немає поваги, взаєморозуміння і підтримки – це породжує страх і невпевненість у собі. Дуже жваво старшокласники обговорювали відеоролики про насильство і жорстокість у сім’ї, відношення батьків до дітей. Розв’язує суперечку кулаками лише слабка людина. Допомога, добро, тепле слово – це рух уперед, це нові друзі, гарний настрій, запорука успіху. По закінчені жвавої дискусії усі присутні дійшли висновку, що:
- кожен має право на особисті почуття, друзів, думки, секрети, повагу, власну думку;
- ці права є у нас від народження, отже, неважливо, скільки тобі років – ти є Людина!
  Грицайчук Ольга,
студентка 2-го курсу
Дубенського медичного коледжу.
Переглядів: 1225 | Додав: Іван | Теги: ЗНЗ №1, НВК „школа-гімназія”, лекторій, Акція, студенти-волонтери | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]