Сучасна автоматизо
Головна » 2013 » Листопад » 11 » Виховна година на тему: «Все про каву»
10:10
Виховна година на тему: «Все про каву»
   11 листопада студенти ІІІ-АА курсу провели виховну годину на тему: «Все про каву».
   Про історію виникнення кави, її розповсюдження та сорти розповіли ведучі Заборовська Таня, Кушнірук Таня, Забава Зоряна.
Заборовська Таня згадала про Юрія Кульчицького, який народився в Самбірському районі Львівської області. Деякий час він жив з козаками в Запорозькій Січі, потім потрапив в полон до турків, вивчив мову. Після втечі з полону потрапив до Відня. У вирішальний момент облоги Відня турками в 1643 році, Кульчицький переодягнувся в турецький одяг, пройшов ворожі кордони та провів війська союзників на допомогу обложеному місту. Згодом він отримав титул почесного громадянина міста і у нагороду попросив віддати йому захоплені у турків 300 мішків з кавовими зернами. Саме завдяки Кульчицькому кава набула такої популярності серед мешканців Європи. 
     Про сорти кави, їх приготування та дегустацію розповіла Забава Зоряна.
«Кава: за і проти», «Чи варто вживати каву» - на цих проблемах зупинилася Таня Кушнірук. Серед позитивних властивостей кави є здатність розширювати судини, підвищувати артеріальний тиск, знімати головні болі, викликані спазмами судин. Зупинилася вона і на властивостях оксидантів, що містяться в каві і спроможні протидіяти розвитку у людини онкозахворювань, цукрового діабету.
Будучи сечогінним засобом, кава покращує обмін речовин в організмі. Однак кава виводить з організму такі мінеральні речовини як кальцій, натрій, магній. Тому в результаті зловживання кавою кістки стають крихкими. Якщо у вашій дієті присутня їжа багата мінеральними речовинами, то дозволити собі 1–2 чашки кави в день все-таки можна.
     Студенти переглянули також фільм про каву, технологію виготовлення, лікувальні властивості її.
Під час перегляду фільму студенти групи смакували каву і торт, який випекла Скаржинець Оксана.
    Швидко і цікаво пролетіла виховна година в групі.



Кирилюк Катя, студентка ІІІ-АА курсу
Переглядів: 1180 | Додав: Іван | Теги: 3АА(11), виховна година, Кава, листопад, 2013 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]