Сучасна автоматизо
Головна » 2014 » Квітень » 24 » Викладанка з перлів - на добро і радість
09:11
Викладанка з перлів - на добро і радість

    Весна й Великдень пробуджують, оновлюють життя, дарують світло душі, надають снаги. Це торжество життя – добра над злом, вічності над забуттям. Свято символізує єднання усіх християн довкола вічних цінностей: миру, добра, злагоди.

    Зустрічають його вірою та надією, якими сповнений  сьогодні  кожен українець. Тож усім нам треба навчитися слухати й розуміти один одного, прощати гріхи та образи. Без цього неможливо побудувати  щасливе життя.

    Важливим саме сьогодні є уміння берегти – свою Батьківщину, традиції, мову, життя в усіх його проявах, природній мудрості і гармонійності, мир  на землі, який став синонімом самого життя.

    Життя – благо. Ми часто нехтуємо ним, розраховуючи десь і колись, щось змінити на краще. А цінуємо, коли його втрачаємо. Необхідно будити в людях потребу до милосердя, благочинності,  добра і людяності.

    Традиційно на третій день Пасхи, у святково прибраній залі  Дубенського медичного коледжу студенти представили кращі Пасхальні композиції . Відбувся огляд творчих здобутків „Великоднє диво”. Були і рушники, і кошики, писанки та інші атрибути свята.   

    Дійство проходило  у теплій родинній атмосфері, адже  з Великодніми святами пов’язані у нас найкращі спогади дитинства.
    Паска - це диво, кожна має свій особливий смак, насичена особливим духом. І взагалі паска – дуже очікувана, адже посмакувати нею можна лише раз на рік.

Великдень не обходиться без писанок, крашанок, дряпанок, різноманіття яких було представлено студентами різних областей.

    Писанка, яка завжди була  оберегом  родинного щастя, символом радості й достатку, вважалася найціннішим подарунком. Вони, хоч і не завжди досконалі, але такі рідні.

   Вишиті традиційні пасхальні рушнички різні у кожному  регіоні, власні символи вишивки, свій традиційний код. Особливе захоплення викликала вишивка бісером.

    Обрати кращі  з величезного розмаїття чудових пасхальних композицій було дуже складно, адже кожна  несла у собі особливу, притаманну лише їй неповторність. Тому кожну із груп – учасників, за збереження і примноження українських звичаїв і традицій, відзначено дирекцією коледжу.

Переглядів: 910 | Додав: Іван | Теги: крашанки, ДМК, писанки, 2014, квітень, свято, Пасха, великдень | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]