Сучасна автоматизо
Головна » 2013 » Травень » 22 » З родини йде життя людини
21:57
З родини йде життя людини

Весна приходить до нас із пробудженням природи, з лелечиним клекотанням, з ніжним щебетом ластівки, з святом Жінки, Матері, Родини.


15 травня в Дубенському медичному коледжі відбулося регіональне засідання методичного об’єднання  заступників директорів з виховної роботи вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації, на якому обговорювалися  актуальні питання формування навичок студентського самоврядування, зокрема, студентського волонтерського руху. Саме ця діяльність сприяє розвитку моральних якостей і чеснот.


Адже коледж – не лише заклад, в якому здобувають освіту, а й велика дружня родина, яка вчить добра, милосердя, співпереживання.


Продовженням цієї тематики став регіональний виховний захід, який підготували студенти ІІ-АЛ(9) курсу «З родини йде життя людини» за активної підтримки та участі мам, бабусь та інших членів родини.

За добрим українським звичаєм, урочисте дійство розпочалося з вітання дорогих гостей хлібом і сіллю.


Заступник директора з виховної роботи коледжу Міскевич В.В. звернулась до гостей з такими словами: „В Україні, кажуть, без сім’ї немає щастя на землі. Саме в сім’ї кожен з нас робить свої найперші кроки, звідси ми виходимо в широкий світ, навчаємось любові і добру, тут кожен вчиться шанувати свій рід, свою землю, берегти пам’ять великої студентської родини”.


Гості мали змогу насолоджуватись концертною програмою, студентського колективу ІІ-АЛ(9) курсу. На сцені звучали слова про маму, про родину. Дзвінкоголосі В. Момотюк та Е. Бурдейна запропонували учасникам свою авторську пісню „Пробач мені, мамо”,  Тихончук М. прочитала „Молитву за матір”.


Крім отриманої насолоди спілкування за родинним столом, особливо всіх зачарувала виставка „Іскри талантів наших мам”, де мами Порученко А., Воробей Н., Федорович Д., Стецика Ю., бабуся Шевчук А. представили свої вишиванки хрестиком та бісером.


Миттєво промайнуло це святкове дійство. Так і все в житті минає – і добре, і зле. Забуваються старі події, поступаючись спогадам. Та пам’ять про матір жива доти, доки живуть діти. У спадок вони передадуть її своїм нащадкам. На цьому тримається рід. На цьому стоїть земля.

                                                                  ПОЛОЦЬКА О.І., керівник ІІ-АЛ(9) курсу

Переглядів: 1144 | Додав: Аскольд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]