Сучасна автоматизо
Головна » 2013 » Жовтень » 9 » Благодійна акція "Чорне сонце"
10:28
Благодійна акція "Чорне сонце"
„Життя – благо.
Ми часто нехтуємо ним,
розраховуючи десь, колись
змінити щось на краще.
А цінуємо – лише, коли втрачаємо.”
Л
.Толстой.
В другу суботу жовтня всесвітня спільнота відзначає День паліативної і хоспісної допомоги.
Метою  паліативного догляду  є покращення якості життя на кінцевій стадії невиліковної хвороби. Кожна людина має право на те, щоб померти з гідністю. Страждання хворого, зумовлене болем, вражає і самого хворого, і його найближче оточення, родину  й усім їм потрібна не лише кваліфікована медична допомога, а просто людське співчуття, моральна і духовна підтримка. Кожне слово, кожна нова людина в їхньому житті наче промінчик сонця.
Вони дуже потребують нашої уваги та допомоги…
Не залишилась осторонь цієї проблеми громадськість області. Були розроблені заходи щодо відзначення Всесвітнього дня паліативної і хоспісної допомоги. В рамках цих заходів 8 жовтня у місті Дубно, де розміщений обласний хоспіс, було проведено благодійну акцію "Чорне сонце" .
Дійство відбувалося у приміщенні міського Будинку дітей та молоді. У фойє розмістили стенди і банери з фотоматеріалами про Дубенський хоспіс , його пацієнтів , роботу волонтерів. Демонструвалися відео ролики , підготовлені студентами медичного коледжу, які безпосередньо опікуються пацієнтами хоспісу. Найяскравішою подією акції став  ярмарок – розпродаж солодкої випічки власного приготування. З великим інтересом присутні на заході знайомились з друкованими матеріалами, представленими Міжнародним благодійним фондом „Відродження” та інформаційними буклетами „Біль-це не норма” , підготовленеми студентами коледжу.
Були представлені світлини картин київського художника Олександра Гнилицького, який помер від онкопатології, але до останнього подиху займався улюбленою справою. У цьому велика заслуга дружини митця Лесі Заєць. Саме вона є ініціатором благодійних проектів, співпрацює з фондом „Відродження” , допомагає хоспісам. Принт однієї з картин художника „Улліс” розміщено на футболках і худі, кошти за реалізацію яких направляються для потреб паліативних хворих.
На завершення акції християнська молодіжна театральна студія „Сонях” (м. Рівне) представили виставу „Чорне сонце”.
Емоційно, щиро актори передали почуття і переживання безнадійно хворої людини, коли світ навколо, звичне життя різко змінюється. А майбутнє – невідомість. Страх, ненависть, приреченість...
Участь в акції взяли Віктор Іськів - начальник відділу організаційної і лікувально-профілактичної роботи Рівненської ОДА та Роман Радько, начальник відділу охорони здоров’я Дубенської райдержадміністрації Олег Кондратюк.
Також відвідали захід представники міської ради - секретар виконкому Олена Олійник, спеціалісти центру служби сім’ї, дітей та молоді Дубенської міськради, міського та районного управлінь освіти, районної бібліотеки, Міжнародного благодійного фонду „Відродження” (Надія Колесникова, м.Київ), голова та заступник голови Рівненського обласного відділення Всеукраїнської мережі ЛЖВ Юрій Лазаревич та Євген Баборикін, голова Рівненського осередку „Ліги сприяння хоспісної та паліативної допомоги» Анна Котенко, а також студенти, викладачі коледжу, працівники хоспісу, представники духовенства - настоятель храму Воздвиження Господнього місті Дубно отець Роман, пастор церкви Євангельських Християн-Баптистів „Віфанія” Ігор Левценюк, представники церкви Християн Віри Євангельської Ярослав та  Наталія Піняк.
Долучилися до проведення акції  студенти та викладачі  Рівненського базового медичного коледжу, які зібрали кошти на суму  1217грн
А всього благодійниками та меценатами було зібрано 5 660 грн .
Висловлюємо щиру вдячність усім , хто не залишився осторонь чужого горя і підтримав благодійну акцію.

Директор Дубенського медичного коледжу
Надія Венгрин














Переглядів: 970 | Додав: Іван | Теги: хоспісна допомога, ярмарка-розпродаж, благодійність, Акція, всесвітній день, паліативна допомога | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]