Сучасна автоматизо
Головна » 2013 » Квітень » 12 » ДЕНЬ ЛІКАРСЬКИХ РОСЛИН
11:20
ДЕНЬ ЛІКАРСЬКИХ РОСЛИН

Лікарські рослини з давніх-давен були безцінним і невичерпним джерелом засобів для допомоги людям від різних недуг. І до сьогоднішніх часів інтерес до них не тільки не згасає, але й з кожним роком все більше зростає. Це стосується використання їх і як сировинного матеріалу для виготовлення в заводських умовах лікарських препаратів, і також безпосереднього застосування лікарських трав в практичній медицині.

Медики Дубенщини ніколи не стояли осторонь давніх традицій використання цілющих трав. Такі легендарні особистості, як лікар Святослав Балей, травознавці та фітотерапевти Іван Павлович та Павло Андрійович Носалі надовго залишили свій слід у науковому використанні лікарських рослин в медичній практиці.

В наш час давня традиція траволікування не тільки знайшла відгук в практичній діяльності багатьох лікарів Дубенщини. Вона захоплює та направляє в творчий пошук і майбутніх медичних працівників, студентів Дубенського медичного коледжу.

Вивченню лікарських рослин приділяється велика увага і на фармакології і на клінічних дисциплінах. Особливо детально, використовуючи сучасні мультимедійні засоби, знайомляться з ними бажаючі студенти на зсіданнях гуртка з фітотерапії.

А ось нещодавно, 10.04.2013 року, в рамках декади циклової комісії природничо-наукових дисциплін, було проведено „День знавців лікарських рослин”, під час якого майбутні медики мали змогу продемонструвати свої знання у сфері застосування рослинних засобів. Студенти повинні були назвати зображену на  вибраному малюнку назву лікарської рослини і розповісти про її фармакологічні властивості та застосування. За правильну і повну відповідь їх нагороджували склянкою ароматного настою з цілющих трав. Всю необхідну (спеціально підготовлену) інформацію про вибрані лікарські рослини студенти мали можливість отримати в бібліотеці Дубенського медичного коледжу або на стенді, який стояв поруч.




Даний захід викликав неабиякий інтерес серед студентів коледжу. Деякі з них прикладали особливі старання, щоб найповніше вивчити інформацію про вибрану ними рослину, аби потім продемонструвати знання своїм колегам-студентам, які допомагали в проведенні „Дня знавців лікарських рослин” – Цибульському Володимиру та Олянюк Анастасії, які, зі своєї сторони, уважно вислуховували та заслужено нагороджували студентів запашним напоєм.


Не обминали своєю увагою цей захід і викладачі та працівники коледжу.  Вони також чесно виконували всі умови, демонструючи знання лікарських рослин, а якщо було необхідно, то також користувались інформацією на стендах.


Тож можна з впевненістю сказати, що успішно пройдено черговий крок за-для досягнення такої благородної мети – заохочення інтересу студентів до вивчення лікарських рослин, виховування в них любові та бережливого ставлення до природи загалом та до лікарських рослин зокрема.

 Викладач фармакології,  Саюк В. М.

Переглядів: 1225 | Додав: Аскольд | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]