Сучасна автоматизо
Головна » 2013 » Квітень » 7 » День здоров’я під девізом боротьби з гіпертензією
19:37
День здоров’я під девізом боротьби з гіпертензією

     Традиційно в першу неділю квітня відзначають Всесвітній день здоров’я. Цього року він співпав з великим християнським святом – Благовіщення.


  Був приурочений гіпертонічній хворобі. Адже серед серцево-судинних захворювань, за поширеністю, артеріальна гіпертензія посідає І місце. Вона вже належить до „хвороб цивілізації” і має тенденцію до зростання, тому її називають „тихою епідемією розвинутих країн”.

     Напередодні, 5 квітня, викладачі Ткачук Н.І., Метелюк Н.М., старший лаборант коледжу Мороз Г.М. та студенти Дубенського медичного коледжу спільно з управлінням освіти, сім’ї, молоді і спорту Дубенської міської ради на чолі з головним спеціалістом Войцещук О.В. провели акцію по вимірюванню артеріального тиску. 

     Наші волонтери відвідали міські установи та організації. У 25% обстежених виявлено підвищення артеріального тиску. Лише 10% знають свій „робочий тиск”, а люди, які мають гіпертонічну хворобу не вживають гіпотензивні препарати систематично.


     Студенти роздавали листівки та буклети з короткими відомостями про гіпертонічну хворобу, її профілактику, щоденники моніторингу артеріального тиску, давали рекомендації щодо раціонального харчування, збільшення фізичної активності, нормалізації маси тіла та адекватну реакцію на стрес.


     Наостанок хотілося б згадати слова Гесса „Рух може замінити ліки, але всі ліки світу нездатні замінити рух”. Бажаємо Вам здоров’я і нормального артеріального тиску. А ми і надалі будемо брати участь у різних заходах щодо пропаганди здорового способу життя!

                                                             Викладач внутрішніх хвороб Метелюк Н.М.

Переглядів: 1199 | Додав: Аскольд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]