Сучасна автоматизо
Головна » 2013 » Червень » 7 » ФАХОВИЙ КОНКУРС "ПЕРШІ КРОКИ У ПРОФЕСІЙНУ МАЙСТЕРНІСТЬ"
09:40
ФАХОВИЙ КОНКУРС "ПЕРШІ КРОКИ У ПРОФЕСІЙНУ МАЙСТЕРНІСТЬ"

28 травня 2013 року у Дубенському медичному коледжі відбувся традиційний фаховий конкурс «Перші кроки у професійну майстерність»  серед студентів ІІ курсу відділення «Лікувальна справа».   Для студентів цей конкурс є  спробою  оцінити свої досягнення у вивченні  медичної дисципліни «Загальний догляд за хворими». Не секрет, що цей предмет є першою сходинкою у вивченні клінічних дисциплін,  з нього  розпочинається справжнє знайомство з клінікою.  Його вивчення у більшості студентів    формує високий ступінь інтересу до оволодіння медичними знаннями  і у великій мірі  визначає любов до обраної професії. Знання, отриманні при вивченні загального догляду, є без перебільшення, найважливішими і найнеобхіднішими у повсякденній роботі молодшого медичного спеціаліста.  

Фаховий конкурс є не лише елементом змагання, який активізує і заохочує до поглибленого вивчення предметів, він  є фактором розвитку творчої праці  студентів. 

 Учасниками конкурсу стали  студенти, які  досягли  найвищих показників успішності  за результатами вивчення предмету „Загальний догляд за хворими і медична маніпуляцій на техніка”.

Оцінювало учасників конкурсу кваліфіковане журі, до складу якого ввійшли викладачі внутрішньої медицини.  Викладачі предмету «Загальний догляд за хворими»  перебували у статусі вболівальників.  

Розпочався конкурс із знайомства з учасниками. Кожен  з конкурсантів розповів чому обрав професію медичного працівника, чим йому подобається навчання в коледжі, як проводить вільний від навчання час.  І, незважаючи на те, що цей елемент конкурсу не оцінювався, студенти  надзвичайно цікаво підготували  своє представлення у вигляді відео, віршів,  життєвих історій.




Перше конкурсне завдання „Склади алгоритм”  полягало у тому, щоб учасник до обраної медичної процедури чи маніпуляції  вибрав правильні елементи алгоритму  із запропонованих  та розмістив їх у порядку виконання.  Найкраще справились з цим завданням Рибачук Альона та   Ясенчук Ірина.


Наступне конкурсне завдання „Практичні вміння”.  Учасники конкурсу демонстрували виконання основних практичних навичок  з догляду за хворими. За гарні практичні вміння найвищі бали від членів журі отримали  Савчук Юлія, Книш Іоанна, Рибачук Альона, Іщук Сергій.



Третє конкурсне  завдання „Лото”  також є досить цікавим.  Учасник, обравши  тему,  має  знайти  логічно зв’язані поняття. Наприклад завдання „Яку процедуру Ви виконаєте хворим з різними патологічними станами” передбачало  обрати відповідну процедуру із 10 запропонованих  до 10 патологічних станів.  Завдання  учасники виконували письмово.

Не менш цікавим виявилось останнє конкурсне завдання -  «Інтелектуальна гра», яке проводилось за зразком телевізійної гри „Найрозумніший”. Для проведення цього етапу конкурсу були підготовлені по 20 запитань із 10 розділів предмету. Питання складені лаконічно, таким чином, щоб правильна відповідь була максимально короткою. Чим  більше правильних відповідей дасть  конкурсант на запитання протягом однієї хвилини, тим більше балів він отримає. Найерудованішою  за результатами  інтелектуальної гри виявилася Книш Іоанна.


За підсумками конкурсу „Перші кроки у професійну майстерність” журі визначило переможців:

І місце  – студентка ІІ БЛ(9) групи  Савчук Юлія

ІІ місце  – студентка ІІ АЛ(9) групи Книш Іоанна

ІІІ місце – студентка ІІ ВЛ(9) групи  Рибачук Альона.

Конкурс завершився, однак ми маємо надію  що перші кроки на шляху до обраної професії будуть вдалими,  жага до знань не залишить наших конкурсантів і ми зустрінемось з ними знову  після успішного вивчення клінічних дисциплін на ще одному  традиційному професійному конкурсі «Кращий за професією»

Заступник директора з практичного навчання Коба Л.Й.

Переглядів: 1390 | Додав: Аскольд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]