Сучасна автоматизо
Головна » 2015 » Лютий » 2 » Порив подвигу і біль трагедії.
10:45
Порив подвигу і біль трагедії.

Зважаючи на те, що, на превеликий жаль, для значної більшості молоді (і не тільки молоді) дата 29 січня 1918 року нічого не говорить, студенти 1АЛ(9) курсу  вирішили повернутись до непростих подій того часу: в актовій залі коледжу відбулася виховна година для студентів першого курсу, присвячена 97-ій річниці трагедії під Крутами.


„На Аскольдовій могилі України цвіт  ” – саме таку назву мала година пам’яті Героїв Крут, які були ровесниками більшості присутніх у залі студентів.


Доповідачі наголосили, що героїзм захисників свободи і волі України не був марним, адже їх патріотичний вчинок став поштовхом до подальшої боротьби за незалежність.
Коли сьогодні в Києві лунають слова: „Слава Україні!” – „Героям слава!” , - то вони, насамперед, мають адресуватися тим, хто боровся під Крутами.

Після презентації   глядачам було представлено  документальні кадри фільму „Герої України . Крути – перша незалежність.”
За реакцією студентів у залі можна впевнено стверджувати: мета заходу - відродження забутого, розкриття забороненого та вшанування героїчного - досягнута.
Зараз ми говоримо про сторінку нашої історії,  яка відноситься до становлення незалежності держави.  Битва під Крутами є глибоко повчальною - вчить народ бути єдиним.

 

Переглядів: 1229 | Додав: Іван | Теги: трагедія під Крутами, виховна година, Герої Крут | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]