Сучасна автоматизо
Головна » 2013 » Грудень » 18 » Прийшла радісна звістка
12:31
Прийшла радісна звістка
Різдво настало... Про це першими дізналися студенти Дубенського медичного коледжу, які разом з викладачами іноземних мов підготували заняття-презентацію на тему "Різдво в Європі". Як відомо, в значній частині європейських країн Різдво починають святкувати 24 грудня ввечері, тобто туди звістка про народження Христа доходить на тринадцять днів раніше, ніж до нас.
Готуючись до життя в європейській спільноті, студентам важливо знати не лише одну з європейських мов, але й мати певні соціокультурні компетенції, тобто знати і поважати звичаї, обряди, традиції інших європейських народів. В західному християнстві Різдву передує Адвент. "Аdvent" - з латинської означає "прихід". Це час осмислення свого життя, час очікування народження маленького дитятка - Сина Божого. Починається Адвент за чотири тижні перед Різдвом - 1 грудня. Неодмінним атрибутом Адвенту, наприклад, в Німеччині є адвентський вінок, оздоблений чотирма свічками. Щонеділі запалюють одну свічку. Кожна свічка має своє значення. Перша - це  свічка провіщення, яка несе звістку, що незабаром народиться Син Божий. Друга - свічка миру, третя - свічка радості, а четверта - свічка любові, символ Божої любові до людей. На Святвечір (24 грудня) горять всі чотири свічки.
Німецькі і французькі діти в час Адвенту отримують від своїх батьків адвентський календар, на який вони дуже чекають. За кожним з 24 дверцяток на календарі вони щодня знаходять маленькі подарунки, солодощі, побажання. Студенти коледжу, які вивчають французьку та німецьку мови, підготували власні адвентські календарі з сюрпризами і найкращими побажаннями один одному.
На час Адвенту припадає також свято Миколая. Діти ввечері 5 грудня ставлять свої черевички на поріг перед дверима своєї кімнати, а наступного ранку знаходять подарунки від святого Миколая. На заняття-презентацію "Різдво в Європі" завітав свій Миколай, якому студенти французькою мовою поставили різні запитання, а він обдарував їх подарунками.
Напевно найпоширенішим німецьким звичаєм, який відомий у багатьох країнах, є оздоблення ялинки на Різдво. Спершу прикрашали ялинку червоними свічками і кульками, тому червоний і зелений колір - це кольори Різдва, а ялинка - символ життя, сили і здоров'я, адже в усі пори року це дерево зелене. Про всі ці традиції і звичаї можна було чути в розповідях студентів медичного коледжу німецькою і французькою мовами. Студенти співали різдвяні пісні: "Тиха ніч, свята ніч", "О, ялинко, о, ялинко!", куштували різдвяне печиво, а найголовніше - перейнялися духом Різдва, адже Різдво - це свято любові, яке об'єднує всі народи.

Викладач німецької мови
Косташ Я.В.
Переглядів: 1088 | Додав: Іван | Теги: французька мова, Урок-презентація, св.Миколай, адвент, Німецька мова | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]