Сучасна автоматизо
Головна » 2013 » Листопад » 14 » Семінар «Практичні аспекти християнського служіння» (м.Київ)
15:17
Семінар «Практичні аспекти християнського служіння» (м.Київ)
    З 8 по 10 листопада 2013 року студенти-волонтери Дубенського медичного коледжу Воробей Наталія, Давидюк Іван, Попович Тетяна та викладач Бойко Людмила Миколаївна відвідали столицю. Приводом для такого візиту стало проведення  семінару «Практичні аспекти християнського служіння» Асоціацією християнських медсестер і волонтерів «Благо» в рамках навчального курсу «Основи християнського служіння. Значення і роль медичних працівників і волонтерів».             
   Головне завдання Асоціації: «Навчити християнських медсестер і волонтерів ведення здорового способу життя, профілактики захворювань, турботі про людей дітей та інвалідів  з психологічними та психосоматичними проблемами, а також надання паліативної допомоги». Анатолій Володимирович Царенко - кандидат медичних наук, доцент кафедри паліативної та хоспісної медицини Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П.Л.Шупика, провідний науковий співробітник Інституту паліативної та хоспісної медицини Міністерства охорони здоров'я України, виконавчий директор Асоціації Християнських медсестер і волонтерів «Благо» провів ряд лекцій по даній тематиці.
Семінари та тренінги проводились  у Київському  Християнському центрі  реабілітації, соціального і духовного відродження "Логос". Сюди з’їхались волонтери майже з усіх куточків України: Запоріжжя, Ужгорода, Львова, Черкас, Рівного.
 Першою, хто зустрів нас із щирою і привітною посмішкою на вустах була Памела Дандре, американська медсестра, проживає в Україні з 2001 року. Вона є  Координатором по Україні Міжнародної організації християнських медсестер (" Faith Community Nursing " ).
   У перший же день нашого візиту ми  прослухали лекцію Памели: «Практичні аспекти організації служіння». І познайомилися з американською гостею семінару Мері Мартін - представником асоціації «Благо» з міста Міннеаполіс, штат Мінесота, США .
  У суботу ще одним приємним сюрпризом стало знайомство з Валентином  Леонідовичем  Кулініченком  - доктором філософських наук,  професором, завідувачем кафедри філософії Національної медичної академії, членом Наглядової ради Асоціації християнських медсестер і волонтерів «Благо», який розповів  про етико-юридичні аспекти боротьби з насиллям у сім’ї.
   Протоієрей Микола Ільницький - Голова Правління «Асоціації християнських медсестер і волонтерів «Благо», засновник центру «ЛОГОС»,  прочитав лекцію на тему «Дух. Душа і тіло молитва за інших людей». За словами отця Миколи, мудрість цілісності полягає в тому, що ми мудро ставимося до оглядання, слухання, думання, участі у чомусь, самих себе, бо в іншому випадку через нашу недбалість,  гріх нищитиме нашу особистість. І потрібно дбати про те,  щоб була єдність  духа,  душі і тіла.
   Змістовно і цікаво пройшов суботній вечір з Памелою Дандре і Мері Мартін: вони ще раз довели нам, як важливо дбати не лише про своє здоров’я,  а  й пацієнтів, які довіряють і покладають надії на медичного працівника. Саме до такого висновку дійшла наша команда, прослухавши лекцію англомовних колег: «Турбота про себе як метод профілактики емоційного здоров’я».
   З великим  інтересом  присутні на семінарі переглянули матеріали, які підготували студенти-волонтери нашого коледжу про Дубенський хоспіс, історію його створення та практичну організацію діяльності.
   На завершення тренінгу  ми відвідали один із двох київських хоспісів. Поспілкувалися з пацієнтами, вислухали  важкі історії їх хвороби, підтримали добрими словами і роздали подарунки від центру «Логос». На зустрічі  з медичним персоналом хоспісу, який є досить молодим, але професійним,  поділилися  досвідом організації паліативної допомоги.
   Цей семінар приніс багато нових емоцій, вражень, знань про аспекти й основи християнського служіння, значення і роль медичних працівників і волонтерів.
   Для нас, як молодших медичних працівників,  є дуже важливим духовний аспект у догляді за важкими хворими. Отримані знання будуть корисні у нашій майбутній діяльності.

Попович Тетяна, учасник семінару,
студентка ІІ-ВЛ(9) курсу



Переглядів: 1107 | Додав: Іван | Теги: хоспіс, Семінар, Логос, благо, студенти-волонтери, листопад, 2013, Київ, паліативна допомога | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]