Сучасна автоматизо
Головна » 2013 » Вересень » 29 » Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю «Впровадження стандартів надання паліативної допомоги» (м.Івано-Франківськ)
09:38
Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю «Впровадження стандартів надання паліативної допомоги» (м.Івано-Франківськ)
    26-27 вересня в м. Івано-Франківську відбулась всеукраїнська науково-практична конференція  з міжнародною участю «Впровадження стандартів надання паліативної допомоги». В роботі цього форуму взяли участь більше трьохсот  учасників з різних регіонів України та делегації Польщі, Молдови, Таджикистану та  Білорусі.
   Відкрив  конференцію голова правління ГО «Українська Ліга сприяння розвитку паліативної допомоги» Василь Князевич, який розповів про здобутки  розвитку  паліативної та хоспісної допомоги в Україні,  існуючі проблеми та перспективи  розвитку цієї галузі медицини на майбутнє. 
   Учасників конференції привітали представники адміністрації міста Івано-Франківськ та області, ректор Івано-Франківського національного  медичного університету Микола Рожко, протоієрей  Василь Рак, синкл Івано-Франківської  Єпархії УГКЦ у сфері  душпастирства  та охорони здоров'я.  Роман Мельник , директор департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської обласної держадміністрації,  розповів про підтримку  розвитку системи паліативної допомоги в  області, зокрема допомоги дітям , зокрема тдля будівництва першого в Україні  дитячого хоспісу  в місті Надвірна   під час телемарафону було зібрано 1,5 млн гривень.
   Особливий інтерес  присутніх в залі викликав виступ Анни Горчакової , головного лікаря дитячого хоспісу  місто Мінськ (Білорусь), яка поділилась досвідом роботи в дитячій паліативній допомозі. Про проблеми та  здобутки  в паліативній допомозі  також інформували  представники Польщі, Молдови та  Таджикистану. 
   Під час роботи конференції  присутні  часто повертались до питання удосконалення  системи підготовки медичних кадрів для паліативної медицини як в медичних університетах, та і медичних коледжах та училищах. З темою «Професійна підготовка  медичних спеціалістів з паліативної медицини» виступила заступник директора із науково-методичної роботи, викладач геронтології, геріатрії та паліативної медицини Диліна Т.І.(на фото зліва). Багато уваги виступаючими  зосереджувалось на розгляді  ролі сімейного лікаря в паліативній допомозі та  на заходах профілактики синдрому емоційного вигорання  у медичних працівників. Про практичне застосування  змін до нормативно – правових документів  щодо обігу наркотичних речовин в медичній сфері  ознайомили присутніх представники комітету з контролю за наркотиками при МОЗ України.
  На секційних заняттях розглядались проблеми організації виїзних служб, стандарти лікування  хронічного больового синдрому,нетрадиційні методи лікування паліативних хворих, питання волонтерства.
Для гостей міста була організована прогулянка історичною частиною міста  Івано-Франківська. 
 Конференція відбулась за підтримки ГО «Українська Ліга сприяння розвитку паліативної допомоги», міжнародного фонду «Відродження» , Івано-Франківського хоспісу.
Учасник конференції, заступник директора із науково-методичної роботи, викладач  геронтології,
геріатрії та паліативної медицини Диліна Тамара Іванівна.


Переглядів: 904 | Додав: Іван | Теги: вересень, конференція, Івано-Франківськ, 2013, паліативна допомога | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]