Сучасна автоматизо
Головна » 2013 » Листопад » 11

  11.11.2013 року студенти, викладачі, практикуючі медичні сестри відділення паліативної медицини ВКНЗ „Дубенський медичний коледж” прослухали лекцію Міністра охорони здоров’я України Раїси Василівни Богатирьової на тему: „Проблемні питання розвитку медсестринства в Україні”, яка проходила в Черкаському медичному коледжі, в режимі онлайн.

     У своєму виступі Раїса Василівна висвітлила питання про створення вітчизняної моделі медсестринства і важливу роль у ній Асоціації медичних сестер України та стратегії розвитку сестринської справи на найближчі 10-20 років.

    В ході лекції були затронуті питання використання і збереже ... Читати далі »

Переглядів: 1006 | Додав: Іван | Дата: 11.11.2013 | Коментарі (0)

   11 листопада студенти ІІІ-АА курсу провели виховну годину на тему: «Все про каву».
   Про історію виникнення кави, її розповсюдження та сорти розповіли ведучі Заборовська Таня, Кушнірук Таня, Забава Зоряна.
Заборовська Таня згадала про Юрія Кульчицького, який народився в Самбірському районі Львівської області. Деякий час він жив з козаками в Запорозькій Січі, потім потрапив в полон до турків, вивчив мову. Після втечі з полону потрапив до Відня. У вирішальний момент облоги Відня турками в 1643 році, Кульчицький переодягнувся в турецький одяг, пройшов ворожі кордони та провів війська союзників на допомогу обложеному місту. Згодом він отримав титул почесного громадянина міста і у нагороду попросив віддати йому захоплені у турків 300 мішків з кавовими зернами. Саме завдяки Кульчицькому кава набула такої популярності серед мешканців Європи. 
     Про сор ... Читати далі »
Переглядів: 1179 | Додав: Іван | Дата: 11.11.2013 | Коментарі (0)